Експерт перерахував помилки, які роблять майже всі водії при заміні свічок запалювання

У автомобілях із бензиновими двигунами потрібна періодична заміна свічок запалювання. Більшість автовласників вважає цю процедуру такою незначною, що проводять її самостійно. При цьому вони роблять ряд помилок, які можуть заподіяти істотну шкоду двигуну. Моторист профільного автосервісу розповів, яких помилок слід уникати.

Підпишись на нас:

Насамперед варто робити заміну на гарячому двигуні. В цьому випадку великий ризик пошкодити різьблення в блоці циліндрів. При заміні свічок потрібно обов’язково проводити очищення. Багато автовласників просто викручують старі свічки та вкручують нові, нехтуючи цією процедурою. В результаті забруднення можуть завдати шкоди циліндрам.

Заміна свічок запалювання

При заміні необхідно використовувати спеціальні ключі для свічок. В іншому випадку є ризик впустити свічку в глибокий колодязь через те, що звичайні інструменти не дають можливості достатньо зафіксувати їх. При падінні може збільшитись зазор між електродами, що призводить до великих проблем.

Крім того, багато хто затягує свічки, не використовуючи спеціальні динамометричні ключі. Для кожного типу свічок є власні поради, які вказуються на упаковці. Якщо не дотягнути свічку, виникає ризик витоку вихлопних газів, якщо ж докласти занадто багато зусиль, можна деформувати деталь, а також пошкодити керамічний ізолятор.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: