Словаччина представила першу бойову машину піхоти BOV 8×8

Підпишись на нас:

24 липня 2024 року президент Петер Пеллегріні відвідав Міністерство оборони в Братиславі, підкресливши нагальну потребу значних фінансових інвестицій в обороноздатність Словаччини.

У супроводі міністра оборони Роберта Каліняка та начальника Генерального штабу Змека президент Пеллегріні оглянув першу словацьку бойову машину піхоти BOV 8×8 (БМП) на базі фінської Patria AMV XP.

Словацька колісна бойова машина піхоти BOV 8×8 оснащена вітчизняною баштою Turra-30 і автоматичною гарматою GTS-30/N калібру 30×173 мм. Ця машина є значним кроком вперед у зміцненні військової готовності та оборонної інфраструктури Словаччини.

У серпні 2022 року Словаччина підписала міжурядову угоду про придбання 76 автомобілів Patria AMV XP, вартість угоди – 447 мільйонів євро. Угода включає 60 машин у версії БМП, 10 у медичній версії та шість у командній версії. Поставка всіх автомобілів запланована на 2027 рік.

Patria AMV XP відома своєю вдосконаленою модульною конструкцією, яка забезпечує гнучкість конфігурації та адаптацію до різних вимог місії. Додавання башти Turra-30 і автоматичної гармати GTS-30/N підвищує бойову ефективність машини, забезпечуючи надійну вогневу міць і чудову маневреність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: