Як правильно заряджати акумулятор авто: поради від експерта

Не кожен автовласник вміє правильно заряджати акумуляторну батарею своєї машини, а багато хто взагалі нехтує цією процедурою. Тим часом, акумулятор може розрядитися як у авто, що активно використовується, так і у машини, що просто довго стоїть без руху. Як правильно заряджати АКБ пояснює експерт.

Підпишись на нас:

Під час щоденної експлуатації генератор підтримує заряд акумулятора на високому рівні. Що стосується зарядного пристрою, його слід застосовувати тільки якщо стандартної генерації виявляється недостатньо (зазвичай це відбувається в зимовий період). Відзначимо, що заряджати акумулятор на морозі неефективно, тому після роботи АКБ за низьких температур його слід прогріти (10 – 15 годин).
Час, який потрібен для заряджання акумуляторної батареї, становить один-два дні. При цьому, якщо нова АКБ не показує напругу 12.5, необхідно її підзарядити додатково. Якщо автомобіль використовується регулярно, зарядка повинна використовуватись близько 3 разів на рік (але не частіше).

Заряджати акумулятор, не знімаючи його з машини, можливо, але для цього слід створити відповідні умови. Заряджати АКБ необхідно у теплому приміщенні (температура приблизно 5 – 20 градусів). Капот авто під час цієї процедури слід відкрити, щоб уникнути замикання клем.

Таким чином, дотримуючись цих рекомендацій, можна підтримувати акумулятор автомобіля в робочому стані, забезпечуючи його тривалий термін служби та надійну роботу навіть у найсуворіших умовах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: