Африканські повстанці захопили російську бронетехніку, вантажівки та бензовози

Російські найманці, в основному з групи Вагнера, зазнали значних втрат на півночі Малі біля кордону з Алжиром після того, як потрапили в засідку повстанців-туарегів.

Підпишись на нас:

Протистояння призвело до значних втрат і захоплення кількох найманців.

За даними Reuters, зіткнення призвело до загибелі щонайменше 20 найманців Вагнера, а малійські сили повідомили про двох загиблих зі своєї сторони.

Повстанське угруповання «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD) взяло на себе відповідальність за засідку та заявило, що їхні бійці захопили бронетехніку, вантажівки та бензовози в прикордонному місті Тінзауатен.

На опублікованих кадрах видно численні тіла найманців поряд з їхньою знищеною бронетехнікою. Деякі найманці, зокрема росіяни з групи Вагнера, були захоплені під час боїв.

Армія Малі підтвердила втрату двох солдатів і ще десятьох поранених під час зіткнень. Однак вони також повідомили про знищення приблизно 20 повстанців. Під час пов’язаного з цим інциденту в місті Кідал розбився гелікоптер малийської армії, загиблих немає.

Російські Telegram-канали, пов’язані з найманцями в Африці, повідомили про смерть автора YouTube-каналу Gray Zone, відомого під позивним «Білий». Загиблим виявився 31-річний Микита Федянін з Липецької області. Також повідомляють про загибель Антона Єлізарова, який був діючим командиром ПВК «Вагнер».

Африканські повстанці захопили російську бронетехніку, вантажівки та бензовози

З 2012 року в Малі панує нестабільність через діяльність радикальних сепаратистських угруповань. У 2022 році внаслідок військового перевороту до влади прийшов полковник Ассімі Гойта. Його режим підтримується залученням озброєних груп, пов’язаних із російською Групою Вагнера.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: