Світова оборонна компанія повідомила про замовлення радіолокаційних станцій TRML-4D на 1 млрд євро, у тому числі й для ЗСУ

Підпишись на нас:

Відома світова оборонна компанія Hensoldt повідомила, що замовлення на техніку на початку 2024 року зросло в рази. Лише в першому півріччі цього року було отримано замовлення на суму що «значно перевищує один мільярд доларів».

«Ми продовжили заповняти нашу книгу замовлень і, таким чином, продовжуємо нашу траєкторію росту», – повідомив фінансовий директор компанії Крістіан Ладунер.

Звісно, що серед клієнтів Hensoldt є і Україна. У червні 2024 року компанією було виготовлено для ЗСУ комплекси AMPS, що призначені для захисту гелікоптерів від ракетної загрози.

Однак це не єдине озброєння, котре отримує Україна від оборонної компанії. Відомо, що у нас є досить відомі радіолокаційні станції TRML-4D, котрі вперше з’явились на озброєнні Сил Оборони у жовтні 2022 року. Наразі Україна має 11 таких радарів, а в планах закупити ще 3 одиниці.

Також в рамках проєкту протиповітряної оборони «Європейська ініціатива повітряного щита», що реалізовуються Латвію та Словенією, повинно бути виготовлено радіолокаційних станцій на 100 млн євро. Загалом очікується на постачання 80 одиниць.

У рамках замовлення від Rheinmetall Air Defence на 100 млн євро компанія має поставити радари Spexer для «зенітних танків» Skyranger 30.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: