В Німеччині на основі «Ниви» побудували «монстра» потужністю 300 к.с. з гігантськими 22-дюймовими дисками

Підпишись на нас:

Лада Нива – це незграбний позашляховик, який більше офіційно не пропонується в Німеччині, але незважаючи на це у нього є величезна база шанувальників. Деякі люблять його за позашляхові можливості, інші за простоту, а для третіх це можливість створити, щось унікальне. Такий собі виклик серед натовпу сучасних компактних позашляховиків.

Подробиці

Стандартний 1,7-літровий чотирициліндровий двигун має потужність у 83 к.с., і до 100 км/год він розганяється за 20 секунд. Але це не має значення для більшості власників Niva, адже вона створена не для швидкої їзди. Проте німецький поціновувач вирішив по іншому.

Власник цього авто Вагеліс Цуманіс вклав незліченну кількість годин роботи та купу грошей, щоб зробити Lada справді швидкою. По-перше, чотирициліндровий двигун був перероблений і розточений до робочого об’єму 1,8 літра. Оскільки цього було недостатньо, був встановлений також турбокомпресор. В моторному відсіку просто не вистачало місця для інтеркулера і його без зайвих слів встановили перед решіткою радіатора.

Lada Niva Turbo з Німеччини

Разом із вільно програмованим блоком керування двигуном та багатьма іншими налаштуваннями чотирициліндровий двигун тепер має бути таким же потужним, як деякі спортивні автомобілі. Водієві доступні три різні шляхи збільшення потужності. «Нива» видає на колеса 175 к.с., коли працює на зрідженому газі. Це вже збільшення майже на 100 к.с. Але з бензином октановим числом 95 Super це 210 к.с., а з гоночним паливом це мають бути божевільні 300 к.с.

Lada Niva Turbo з Німеччини

Цілком логічно, що інші компоненти також повинні бути адаптовані до екстремального збільшення продуктивності. Для комплексного переобладнання Lada 2004 року випуску була розібрана до кузова та перебудована. Перерахувати всі модифікації тут, безумовно неможливо, але було використано багато якісних деталей.

Червоний шкіряний салон може бути від Audi. Візуально «Нива», звичайно, зовсім не стандартна. На додаток до брутального інтеркулера виділяє її і нове світлодіодне освітлення і підножки та захисна підкладка спереду.

Lada Niva Turbo з Німеччини

Однак родзинкою, безсумнівно, є гігантські колеса. 22-дюймові диски розміром 245/30 R22 виглядають настільки величезними на Ладі, довжиною всього 3,74 метра, що можна було подумати, що тут хтось допоміг власнику домалювавши їх в Photoshop. Щоб хоча б частково розмістити диски в колісних арках, вирізи значно збільшили і встановили додаткові пластикові подовжувачі. Тим не менш, колеса XXL все ще виступають.

З моменту повного переобладнання Нива проїхала всього 4600 кілометрів. Тепер вона виставлена на продаж. Зазначена ціна еквівалентна 35 000 доларів США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: