Китай вважає загрозою розміщення американської ракетної системи середньої дальності MRC на Філіппінах

Китай висловив суворе попередження уряду Філіппін щодо розміщення на Філіппінах ракетної системи США середньої дальності (MRC). Китай назвав цей крок потенційним каталізатором геополітичного протистояння та гонки озброєнь у регіоні. Речник МЗС Китаю Лінь Цзянь під час щоденного брифінгу закликав країни негайно вивести ці ракетні системи, наголошуючи на необхідності миру та процвітання, а не військової ескалації в регіоні.

Підпишись на нас:

Це попередження надійшло після історичного розгортання 1-ї багатопрофільної оперативної групи армії США. 11 квітня 2024 року оперативна група успішно розмістила ракетну систему середньої дальності (MRC), відому як ракетна система «Тифон», у Північному Лусоні, Філіппіни. Це розгортання було частиною навчань Salaknib 24, спільних військових навчань, спрямованих на підвищення оперативної сумісності, готовності та оборонних можливостей разом зі Збройними силами Філіппін.

Впровадження ракетної системи MRC знаменує значний прогрес у стратегічних можливостях армії США в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Спочатку розроблена як Стратегічна система вогню середньої дальності (SMRF) і пізніше перейменована в Систему можливостей середньої дальності (SMC), ракетна система Typhon є невід’ємною частиною ініціативи сухопутних військ з модернізації Системи точного вогню великої дальності (LRPF). У цій системі використовуються існуючі ракети Standard Missile-6 (SM-6) і Tomahawk виробництва Raytheon, які армійські підрозділи пристосовані для запуску з землі.

Ракета Precision Strike Missile (PrSM) має максимальну дальність близько 300 миль, що еквівалентно приблизно 480 кілометрам. Між тим, система середньої дальності (MRC), або Typhon, значно розширює цю дальність, націлюючись на відстані між PrSM і гіперзвуковою зброєю великої дальності. MRC оснащений для ураження цілей на відстані до 1725 миль, або близько 2775 кілометрів, забезпечуючи величезну дальність як у стратегічному, так і в тактичному сценаріях. Гіперзвукова зброя великої дальності (LRHW), яка все ще знаходиться в розробці, ще більше розширює можливості армії для нанесення ударів з потенційною дальністю приблизно 1725 миль або 2775 кілометрів, підкреслюючи швидкість і точність.

Система MRC включає в себе ракети SM-6 виробництва Raytheon, які є універсальними як для наступальних, так і для оборонних операцій. Ці ракети були модифіковані для наземного запуску армійськими підрозділами, що покращує їх адаптацію до різних військових умов. Крім того, система включає крилаті ракети «Томагавк» виробництва Raytheon, відомі своїми можливостями високоточних ударів великої дальності.

Завдяки своїй здатності вражати цілі на різних відстанях система MRC значно покращує оборонну позицію американських військових. Розгортання на Філіппінах є ключовою віхою, яка підкреслює прихильність США зміцненню оборонних стратегій у координації зі своїми союзниками в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Хоча США та Філіппіни розглядають це розгортання як засіб зміцнення регіональної безпеки, Пекін сприймає це як загрозу, яка може дестабілізувати регіон. Відповідь китайського уряду підкреслює делікатний баланс сил в Індійсько-Тихоокеанському регіоні та потенціал зростання напруженості внаслідок військових досягнень і альянсів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: