Індійська армія отримала першу партію танків T-90 Bhishma Mk-3: виготовлені за російською ліцензією

Армія Індії отримала першу партію модернізованих основних бойових танків (ОБТ) T-90 Bhishma Mk-3. Ця початкова поставка, що включає 10 танків Т-90МС, знаменує собою початок поетапної серії поставок, яка додасть до арсеналу армії загалом 464 одиниці протягом наступних п’яти років.

Підпишись на нас:

Виробництво Т-90 Bhishma Mk-3 є частиною підписаного в 2019 році контракту на поставку 464 танків, з першою поставкою 10 одиниць. Решта танків будуть поставлятися поетапно протягом п’яти років, а наявні танки T-90S індійської армії будуть модернізовані до стандартів T-90MS, забезпечуючи модернізований і однорідний флот.

T-90 Bhishma Mk-3, відомий своєю вогневою міццю та вдосконаленим броньовим захистом, є значним підвищенням бойових можливостей індійської армії. Версія Mk-3 включає найсучасніші оновлення, включаючи передові системи цілевказівки, покращені характеристики живучості та підвищену мобільність.

Суттєвою особливістю Т-90 Bhishma Mk-3 є його висока ступінь виробництва всередині країни. Корпус може похвалитися 83% місцевим вмістом, а двигун на 100% зібраний в Індії. Це відображає прагнення Індії зменшити залежність від іноземного імпорту оборонної продукції та посилити самозабезпеченість у військових технологіях.

Про танк

T-90 Bhishma Mk-3 оснащений дизельним двигуном V12 потужністю 1130 кінських сил, що дозволяє йому розвивати максимальну швидкість 60 км/год і запас ходу 550 км. Танк вагою 50,7 тонни розроблений, щоб бути міцним і швидким на полі бою.

Озброєння Т-90 Bhishma Mk-3 включає 125-мм гармату 2А46М-5 з автоматом заряджання, спарений з нею 7,62-мм кулемет і опціональний дистанційно керований зенітний кулемет 7,62-мм. Він може нести 42 снаряди калібру 125 мм і 3000 снарядів калібру 7,62 мм, а також 12 димових гранатометів на башті для маневрів маскування.

Танк оснащений тепловізійною системою, розробленою DRDO і Bharat Electronics Limited, здатною виявляти цілі на відстані до 8 км вдень і вночі, а також лазерним далекоміром з дальністю до 5 км. Система управління вогнем інтегрує цифровий балістичний комп’ютер, що підвищує точність за рахунок обліку різних умов навколишнього середовища. Автоматична система супроводу цілі дозволяє швидше і точніше захоплювати ціль і супроводжувати її.

T-90 Bhishma Mk-3 використовує динамічну броню (ERA) «Контакт-5» для захисту та живучості, що забезпечує посилений захист від снарядів і протитанкових ракет. Він також оснащений системою активного захисту (APS) Saab LEDS-150, що підвищує живучість проти сучасних загроз. Крім того, він має захист від хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних (ХБРЯ) загроз.

Завод важких транспортних засобів (HVF) в Аваді відповідає за складання та модернізацію цих танків. Поряд із поставкою нових танків, HVF також має завдання модернізувати наявні T-90S до стандартів T-90MS, забезпечуючи, щоб індійський бронетанковий корпус залишався на передньому краї військових технологій.

Випуск T-90 Bhishma Mk-3 знаменує собою нову главу в оборонному шляху Індії, демонструючи прогрес нації до самозабезпечення та технологічної переваги у своїх військових ресурсах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: