Доопрацювання українських майстрів дозволили 50-річному радянському ЗРК знищувати російські БПЛА Zala

Підпишись на нас:

Сучасна оптика в рази підвищила ефективність радянських комплексів “Стріла-10”, прийнятих на озброєння в далекому 1976 році.

Подробиці

Зазначається, що за останній час ці ЗРК знищили 17 російських БПЛА в південних областях України. Деякі цілі вдалося вразити з першого пострілу.

За словами технічного фахівця Геннадія Сулдіна, модернізацію комплексів “Стріла-10” провели умільці з команди “Технарі”. Виконані ними доопрацювання забезпечили знищення одразу двох розрекламованих росіянами БПЛА Zala. Ці літаючі шпигуни виконують покладені на них місії на висотах до 3 км.

Поліпшити точність ЗРК вдалося завдяки встановленню нових електрооптичних візирів, які серйозно підвищили можливості комплексів у частині виявлення малогабаритних повітряних цілей.

ЗРК “Стріла-10” “заточені” на знищення об’єктів, що літають на низьких висотах. Розробкою цих систем займався ще радянський воєнпром. Початок використання комплексів – 1976 рік (тобто майже 50 років тому). Гранична дальність дії – 10 км. Вага використовуваних ракет – 38 кг. Точна кількість цих систем в Україні невідома. У розпорядженні армії агресора є близько 850 таких установок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: