З’явилися нові подробиці про російську секретну систему лазерної зброї

У нещодавній публікації Росія розкрила нову інформацію про свою таємничу наземну лазерну систему зброї під назвою «Пересвет».

Підпишись на нас:

Система, про яку йдеться в останньому номері «Армійського дайджесту», призначена для захисту стратегічно важливих районів і засобів, включно з ракетними дивізіонами, від супутників оптико-електронної розвідки противника.

«Пересвет» працює автономно, знешкоджуючи супутники-розвідники противника, випромінюючи потужні лазерні промені. Лазерна система здатна впливати на супутники на висоті від 200 до 1100 кілометрів, з діаметром покриття від 130 до 180 кілометрів. Він забезпечує охоплення по азимуту 360 градусів і може вражати цілі під кутом місця від 21 до 155 градусів.

Система «Пересвет»

Основне завдання «Пересвета» — приховувати маневрування мобільних наземних ракетних комплексів, створюючи невизначеність щодо їх справжнього положення та зриваючи розвідку противника. Ця технологія посилює стратегічні оборонні можливості Росії, забезпечуючи приховування та захист критично важливих військових рухів і об’єктів.

Система «Пересвет»

Комплекс «Пересвет» почав оснащуватися Збройними силами Росії в 2017 році і заступив на дослідно-бойове чергування 1 грудня 2018 року. Президент Путін заявив, що комплекси «Пересвет» надійдуть на озброєння в грудні 2019 року.

1 грудня 2019 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу підтвердив, що «Пересвіт» дислокується в п’яти дивізіонах РВСН.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: