Перша надрукована на 3D-принтері коробка передач буде встановлена в «найшвидший спорткар на планеті»

Підпишись на нас:

Оптимізація топології швидко набирає популярності у світі техніки, особливо в 3D-друкі, і відома своїми чіткими, майже органічними формами. Одна з автомобільних компаній використовує переваги цієї технології, щоб розширити межі можливого.

Подробиці

Цього тижня американський виробник Czinger Vehicles оголосив, що за допомогою автомобіля Xtrac він стане першим автовиробником на землі, який встановить надруковану на 3D-принтері трансмісію, оптимізовану за топологією.

За словами Цзінгера, 21C, представлений у 2021 році, може похвалитися найпотужнішою силовою установкою на планеті. Він складається з 2,9-літрового двигуна V8 із подвійним турбонаддувом і кривошипом, який може обертатися до 11 000 об/хв, а також пари електродвигунів, які обертають передні колеса. Загалом ця конфігурація забезпечує вражаючі 1233 кінські сили.

Це велика потужність для трансмісії, і, намагаючись зберегти низьку вагу, автовиробник звернувся до оптимізації топології. Ця нова алюмінієва трансмісія, надрукована на 3D-принтері, забезпечує найвищий крутний момент, що передається на масу коробки передач, на будь-якому транспортному засобі, дозволеному для вуличних перевезень у світі, стверджує автовиробник.

Щоб створити автоматизовану семиступінчасту напівпослідовну коробку передач, компанія звернулася до Xtrac, яка виробляє трансмісії та диференціали для автоспорту з 1984 року.

«Те, чого наші інженери Xtrac досягли в тандемі з Czinger і Divergent, є революційним», — сказав Едріан Мур, генеральний директор Xtrac. «Це було надзвичайно цікаво та дуже стимулююче для наших інженерів, які тісно співпрацювали, щоб втілити цю передову інновацію в життя».

Трансмісія може похвалитися перемиканням передач менше 100 мілісекунд для оптимальної продуктивності. Ця швидкість також корисна для комфорту, однак, оскільки в поєднанні з подвійним механізмом перемикання передач вона дозволяє плавно передавати потужність від електричних передніх коліс до задніх коліс від двигуна внутрішнього згоряння.

«Ми пишаємося тим, що об’єднуємо інженерів світового класу Czinger з інженерами Xtrac; Разом ми розробили неймовірну, першу в галузі, коробку передач, яка справді є на вершині продуктивності», – сказав Лукас Цінгер, співзасновник автовиробника. «Ми не можемо дочекатися, щоб побити нові рекорди, оскільки ми використовуємо цю систему в 21C»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: