Російські війська відновили використання північнокорейських балістичних ракет

Підпишись на нас:

Згідно з джерелами, отриманими Defense Express, російські війська застосували балістичну ракету КН-23 під час масової атаки 31 липня по Білій Церкві Київської області.

Уламки, знайдені на місці, збігаються з маркуванням раніше ідентифікованих ракет KN-23, які Росія востаннє використовувала в лютому 2024 року. Це означає кінець п’ятимісячної перерви у використанні цих ракет, підкреслюючи постійну військову підтримку Росії з боку Північної Кореї.

КН-23 є варіантом російської ракети «Іскандер», дещо відрізняється розмірами та комплектуючими. Незважаючи на це, КН-23 має гіршу точність в порівнянні з російським побратимом. Вважається, що ця ракетна система використовує російську технологію, дуже схожа на ракетну систему 9M723 «Іскандер» з орієнтовною дальністю 700 кілометрів.

Повідомляється, що українські сили успішно перехопили додаткові північнокорейські ракети під час чергової атаки на Київську область 6 серпня. Використання Росією північнокорейських балістичних ракет в черговий раз підкреслює глибину військового співробітництва між двома країнами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: