Росіяни вирішили модернізувати БМП-3: що хочуть переробити

Підпишись на нас:

Російські конструктори запропонували модернізацію БМП-3, центральним елементом якої є встановлення додаткових турельних установок ПТУР.

Подробиці

Ця ініціатива виникла через низьку ефективність стандартного озброєння БМП-3 в бойових умовах. Запропонована модернізація передбачає розміщення на башті додаткового модуля з двома спареними установками для ПТУР, укупі з обладнанням для спостереження і цілевказівки.

Як ракети запропоновано використовувати 9М133 “Корнет-Е” з 5,5-кілометровою дальністю стрільби (застосовуються на доопрацьованих БМП-2М “Бережок” і здатні пробивати броню товщиною понад 100 мм).

Недоліки рішення

Нова ракета діаметром 152 мм (+52 мм порівняно з актуальними засобами ураження) призведе до скорочення боєкомплекту основного озброєння.

Актуальність і критика

Польський воєноглядач зазначив, що нові ПТКР поліпшать загальну ефективність БМП-3 в бою з точки зору ефективності ураження сучасних танків і важкої бронетехніки на великих відстанях. При цьому експерт висловив сумніви щодо доцільності обраного підходу.

Сверковскі задається питанням, чи не було б краще і простіше модернізувати БМП-2 шляхом розміщення ПУ з боків башти. Такий підхід міг би мінімізувати ризик пошкодження допмодуля під час руху в межах міста або в лісовій місцевості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: