Британський Challenger 2 помітили в Курській області: що відомо

Підпишись на нас:

Під час операції в Курські області ЗСУ використовують британські танки Challenger 2. Такою інформацією поділилось видання Sky News.

Британський Challenger 2 помітили в Курській області: що відомо

Це лише припущення, але якщо дані підтвердяться, то це буде перший в історії випадок, коли українці використали британські танки в боях на території країни-агресора. Звісно, що в Міноборони Британії та України про це замовчують.

«Не було жодних змін у політиці уряду Великої Британії, згідно зі статтею 51 Статуту ООН Україна має чітке право на самооборону від незаконних атак росії, що не виключає операції всередині росії», — прокоментували в Міноборони.

Звісно, що британські відомства не виключають такої можливості, адже не було жодної заборони на використання танків Challenger 2 в таких цілях.

Головне те, що ці танки є в розпорядженні бійців 82-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, котра наразі бере участь в Курській операції. Однак точна кількість техніки невідома.

Challenger 2 належить до бойових танків третього покоління сухопутних військ Великої Британії з 1944 року. Техніка має 120-мм нарізну гармату L30A1 та 7,62-мм ланцюгову гармату.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: