Дистанційне пожежогасіння: ЗСУ отримали нового гусеничного робота

Підпишись на нас:

ЗСУ отримали у користування нового робота, котрий допомагає справлятись з надзвичайними ситуаціями. Для Сил Оборони було виготовлено дистанційну платформу для гасіння пожежі. Міноборони нещодавно допустили робота до експлуатації. Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Дистанційне пожежогасіння: ЗСУ отримали нового гусеничного робота

Платформа є інженерним роботизованим комплексом для пожежогасіння. Основа платформи – рухома гусенична вісь. Машина має прилад для подачі води під тиском або спеціальної піни, що гасить полум’я. Керування здійснюється дистанційно.

Платформа може виїжджати від оператора на 2 км і до 400 м на пересіченій місцевості. На платформі встановлено камеру, котра є «зором» оператора.

«Такий робот потрібен, наприклад, на місцевості, де є боєприпаси, що не вибухнули, у наближенні до техніки, яка горить і в якій є ризик детонації боєкомплекту, а також в інших потенційно небезпечних випадках, пов’язаних із ризиком для життя і здоров’я військовослужбовців. Завдяки гусеничному шасі цей робот-пожежник може долати складний рельєф місцевості, переїжджати палаючі уламки, працювати при екстремальних температурах і за допомогою свого водомета створювати так звану “водну стіну», — повідомили в Міністерстві.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: