Росія продемонструвала передову систему управління артилерією

Нещодавно підрозділ «Роселектроніка» держкорпорації «Ростех» продемонстрував можливості комплексу управління повітряною артилерією «Завет-Д». Ця передова система вперше була представлена ​​на форумі «Армія-2024». Він призначений для управління підготовкою та виконанням артилерійських операцій, включаючи як десантування, так і бойові сценарії. Крім того, система відіграє вирішальну роль у керуванні вогнем артилерії під час бойових дій.

Підпишись на нас:

Вперше представлений на форумі «Армія-2024», «Завет-Д» розроблений для виконання повного спектру артилерійських операцій, від підготовки та висадки до активного бою. Він також відіграє важливу роль у координації та керуванні артилерійським вогнем під час бойових дій.

Демонстрація показала, як автоматизовані робочі станції, які використовують командири як командних, так і спостережних машин, оптимізують операції за допомогою уніфікованого набору засобів керування. Завдяки автоматизації цих процесів система «Завет-Д» значно підвищує швидкість і ефективність управління артилерійським підрозділом.

З командно-спостережною машиною «Завет-Д» планування бойових дій у складі артилерійського дивізіону має займати всього 7-12 хвилин:

  • ураження нерухомих цілей за 6-10 секунд;
  • зайняття непідготовленої позиції з ходу – не більше 3 хвилин.

Система також здатна захищати від одночасних атак до 20 цілей.

«Для оптимальної роботи автоматизована військова техніка потребує настільки ж складних систем управління та спостереження», — зазначив генеральний директор НВП «Рубін» Олексій Данілов. «В артилерійській частині цю потребу виконує десантний комплекс «Завет-Д», який автоматизує командно-спостережний пункт і забезпечує контроль за діями артилерійських дивізіонів, мінометних батарей ВДВ і засобів оптико-електронної розвідки. Система включає комплексні засоби автоматизації, зв’язку, передачі даних, розвідки та навігації».

Комплекс «Завет-Д» складається з кількох основних компонентів: командно-спостережної машини, командно-штабної машини, виносного командно-спостережного пункту, двох портативних програмно-технічних комплексів, технологічної системи та єдиної програмно-апаратної платформи управління.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: