Швеція може відкрити в Україні завод із виробництва озброєння для ЗСУ вже цієї осені

Підпишись на нас:

Швеція подумує про створення в Україні заводу з виробництва військової техніки, який працюватиме на потреби ЗСУ. Цей крок, у разі втілення в життя, дасть змогу прибрати довге логістичне плече і прискорити ремонт/постачання озброєння Силам оборони.

Офіційний Стокгольм уже надав Києву 16 пакетів військової допомоги. Запаси озброєння на складах королівства істотно виснажилися. У результаті було ухвалено рішення про створення шведського виробництва на українській промисловій базі. Наразі експерти аналізують проєкт з точки зору економічної та політичної доцільності, оцінюючи потенційні ризики.

Глава оборонного відомства Швеції Пал Йонсон припустив, що практична реалізація проєкту може розпочатися найближчої осені під егідою королівського агентства військових закупівель FMV, офіс якого планується відкрити в Україні.

За словами Йонсона, розгортання складальних потужностей в Україні забезпечить належний рівень підтримки Києва без шкоди для шведських операційних можливостей.

Говорячи про реакцію Росії, Йонсон закликав зважати на те, що йдеться виключно про цивільних фахівців. Відсутність шведських військових в Україні, на думку міністра, буде врахована в Москві. Крім того, про виробництво наступального озброєння в Україні не йдеться – з конвеєрів шведського підприємства виходитиме продукція лише оборонного призначення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: