До України прямують машини для обслуговування танків Leopard 2

Підпишись на нас:

У Міністерстві оборони України повідомили, що Канада прийняла рішення передати Україні броньовані ремонтно-евакуаційні машини для обслуговування танків Leopard 2.

Подробиці

Процес відправки машин Bergepanzer 3 був знятий в одному з аєродромів і опублікувала ролик глава Міноборони Канади Аніта Ананд.

Це рішення було ухвалено на останньому засіданні у «форматі Рамштайн». Інформації про те, коли машини передадуть Києву, поки немає.

Bergepanzer 3, також відомий як BPz3, — німецька броньована евакуаційна машина на базі шасі танка Leopard 2. Вона була розроблена і виготовлена німецькою компанією Rheinmetall Defence.

Bergepanzer 3 оснащений потужним краном, здатним піднімати до 30 тонн, що робить його придатним для підйому та буксирування інших транспортних засобів, у тому числі важких танків. Також є лебідка, яка може тягнути до 40 тонн.

На додаток до можливостей евакуації, Bergepanzer 3 озброєний кулеметом калібру 7,62 мм, встановленим на бойовій станції з дистанційним керуванням, що забезпечує певний рівень оборонних можливостей.

Bergepanzer 3 перебуває на озброєнні збройних сил Німеччини з початку 2000-х років і експортується до кількох інших країн, включаючи Катар, Норвегію та Швецію. У ролі броньованої евакуаційної машини він довів свою надійність і універсальність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: