Як у 1935 році виглядав перший український електрокар

Підпишись на нас:

Електрокари не є “дітьми” прогресу, адже навіть в першій половині минулого століття вони вже існували. Експерти Історичного автоклубу з’ясували, що електромобілі на українському авторинку були навіть 88 років тому.

Подробиці

Дослідники з’ясували, що в 30-х роках ХІХ століття в Києві під керівництвом О. Таубіна співробітники автовідділу Головдортрансу УРСР займалися розробкою електромашин. Цікаво, що Головдортрансу УРСР є предком нашого “Укравтодору”.

Як у 1935 році виглядав перший український електрокар

У квітні 1935 року колектив інженерів готовий був презентувати прототип електрокару. Авто для того часу було прогресивним. Кузов та трубчаста рама машини були виконані з авіаційного алюмінію. Електромобіль був передньопривідним з незалежною пневматичною підвіскою всіх коліс.

Електромобіль співробітників автовідділу Головдортрансу УРСР розраховувався на 3-4 пасажира. Під капотом електрокару знаходилося два мотори потужністю по 3 кВт (4 к.с.), по одному на колесо, тому сумарна віддача силової установки становила 8 к.с. Акумулятор був ємністю 112 А год кожен. Перший електромобіль на території сучасної України не став серійним, але це був великий крок в автомеханіці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: