Українці в Європі вимушені продавати автівки

Підпишись на нас:

Майже 8 мільйонів українців перебувають за кордоном, де змушені шукати прихисток від війни. У Польщі перебуває 1,5 мільйона біженців, у Німеччині близько 1 мільйона, майже півмільйона знаходиться в Чехії. Для того, щоб зробити проживання наших співвітчизників комфортним всі країни розпочали процес введення реформ.

Реєстрація транспорту по-європейськи

Багато українців з 24 лютого 2022 року перетнули кордон України на власному авто. Деякі українці повернулися додому, дехто курсував сюди і назад, а дехто обирає залишатися в безпеці та не повертався додому. Як виявилося, біженцям мати власний транспорт не так легко. Справа в тому, що після року життя в Європі авто потрібно переоформлювати з української реєстрації на європейську. У разі порушення цього правила, правопорушника чекає чималий штраф.

Але не всі країни вимагають таких дій від українців. Наприклад, Австрія дозволила не переоформлювати авто, а от Литва потребує через 3 місяці перебування в країні ставати на облік. Італія “оцифрувала” цей процес – всі, хто оформлений на тимчасовий захист, мають QR-код, який у разі перевірки авто вкаже всі ваші дані, тому перереєстрація не потрібна. Українців, що тимчасово перебувають в Польщі це питання може не турбувати до кінця 2023 року, адже це питання відтерміновано до кінця року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: