Експерт розповів про несподіваний ефект при змішуванні бензину з різним октановим числом

Багато автомобілістів, звикнувши йти второваним шляхом, часто бояться змін, побоюючись, що це може спричинити зайві проблеми і, як наслідок, матеріальні витрати. Особливо це стосується машини, коли всі нововведення здаються недоречними, як, наприклад, змішування палива з різним октановим числом через відсутність необхідного бензину. Який ефект у даному випадку можна отримати розповів автомеханік.

Підпишись на нас:

Відвідуючи в черговий раз АЗС, можна зіткнутися з проблемою, що конкретний вид бензину, яким ви звикли заправляти свою машину, відсутній. І тут далі можна піти двома шляхами. А саме поїхати на іншу АЗС, що не завжди можна зробити, або заправитися пальним з іншим октановим числом. Відразу хотілося б попередити автомобілістів, що від змішування палива нічого критичного для машини не станеться.

Наприклад, якщо йдеться про стандартний атмосферний двигун, який справно споживає АІ-92, змішування залишків палива з бензином АІ-95 не тільки не дасть ніякого негативного ефекту, а навпаки, принесе певну користь. По-перше, на деякий час витрати пального будуть знижені. Цей показник матиме не таку помітну різницю, але на тій кількості палива водій неодмінно зможе проїздити довше.

Крім того, заливаючи в бак пальне з вищим октановим числом, можна буде помітити, що машина стала трохи чуйнішою на педаль газу, придбала дещо кращу динаміку і силовий агрегат запрацював дещо інакше. Такий ефект досягається за рахунок присадок, що присутні в паливі, що дозволяють підвищити ККД двигуна. Щоправда, лише на незначні 1-2%. Окремо хочеться нагадати, що при заправці паливом із вищим октановим числом підвищується температура згоряння бензину в камерах.

Таким чином можна позбутися нагару та інших відкладень, присутніх у двигуні. Щоправда, для цього потрібно деякий час дати двигуну попрацювати на високих оборотах. Якщо ж говорити про сучасні ДВЗ із турбіною, то тут ситуація дещо інша. Оскільки ці силові агрегати спочатку розраховані на споживання мінімум бензину АІ-95. Заливати в бак 92 в даному випадку не доцільно, так як двигун передбачає конкретний ступінь стиснення палива.

У цій ситуації можна не побоятися переплати і вибрати замість звичного бензину АІ-95 з присадками ще дорожче паливо А-95 Ультра, або А-98 за умови, що на АЗС є такий вид пального. В даному випадку жодних проблем від підвищення октанового числа та змішування пального для двигуна не буде. Важливо лише враховувати, що автолюбителю слід заправлятися на перевірених АЗС, де продається дійсно якісний бензин, який не спричинятиме засмічення паливного фільтра та всієї системи в цілому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: