Перша українська амфібія ЛуАЗ-967М: унікальні фото

Підпишись на нас:

Унікальною експозицією поповнився Технічний музей «Колеса Історії». Цього разу в колекцію потрапив транспортер переднього краю (ТПК) моделі ЛуАЗ-967М. Цікаво, що офіційно машина випускалась з 1991 року, але даний зразок належить до далекого 1975 року виготовлення.

Перша українська амфібія ЛуАЗ-967М: унікальні фото

Модель ЛуАЗ-967М – належить до типу
низькопрофільних компактних автомобілів підвищеної прохідності. Даний зразок не лише має гарний стан, а й ще плаваючий. Такий автомобіль створювали для ефективної роботи поблизу фронту: для транспортування поранених або їжі чи боєприпасів.

Над проєктом машини працювали фахівці конструкторсько-експериментального відділу Запорізького автозаводу у 1962 році. Вже через 5 років автомобіль пройшов тестування та почав виробництво на Луцькому автомобільному заводі.

Перша українська амфібія ЛуАЗ-967М: унікальні фото

У свій час автомобіль був унікальним екземпляром, адже подібної техніки на ринку не було. ЛуАЗ-967М має ричаги керування, крісло водія по центру та бічні пасажирські, які можуть складатись.

В рух техніку приводив V-подібний двигун повітряного охолодження МеМЗ-967А – рідний брат двигуна від «Запорожця» ЗАЗ-968. За робочого об’єму 1,2 л він розвивав 37 к. с. та розганявся до 75 км/год.

Загалом до 1991 року було вироблено близько 20 тис. автомобілів ТПК, переважно це була модель ЛуАЗ-967М.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: