Експерт розкрив методи, що підвищують яскравість оптики, не порушуючи закон

Водіння машини в темний час доби - це не найпростіше завдання для будь-якого водія. Особливо, якщо на ТЗ стоїть дуже слабка оптика, якої не вистачає для належного освітлення проїжджої частини. З такою проблемою стикаються багато автовласників. Як розібратися з цією неприємністю не лише ефективно, а й законно розповів автотюнер.

Підпишись на нас:

У цьому випадку якраз і хотілося б поговорити про те, як поліпшити освітлення на машині, не порушуючи при цьому правила. Адже внесення подібних конструктивних змін до ТЗ у певних ситуаціях спричиняє вкрай негативні наслідки для автомобіліста. Насправді покращити світло фар не так складно, як може здатися на перший погляд. І далеко не завжди для цього доведеться витрачати багато коштів, адже проблему може вирішити й банальне полірування оптики.

З роками експлуатації оптика на автомобілі каламутніє, покривається шаром нальоту, а також втрачає світлопропускну здатність. Вирішити цю проблему допомагає полірування фар зовні, а також чищення елементів зсередини. Всю процедуру можна виконати як самостійно, так і довірившись фахівцям, тим більше, що сам цей процес не вимагає великих витрат та маси дорогоцінного часу. Головне лише знайти грамотного майстра.

Насправді згадане раніше оновлення фар не завжди допомагає вирішити проблему, адже на ТЗ із заводу могли встановити досить слабку оптику, яка не видає належного освітлення. За таких обставин не залишається нічого, крім як встановити на ті ж фари потужніші лампочки. Залежно від конструкції оптики автомобіліст може вибрати лінзи помітно потужнішими, проте самому цим займатися не слід. Краще довірити вирішення питання спеціалістам.

Ще одна можливість покращити головне освітлення на своєму автомобілі – це замінити штатну оптику на ксенон, біксенон або світлодіодні фари. Тут важливо врахувати, що подібне не заборонено законом, за умови, що конструктивно на ТЗ передбачена можливість встановлення іншого типу оптики. Іншими словами, якщо в більш старших комплектаціях машини стоїть ефективніше світло, його можна без будь-яких проблем поставити на свій автомобіль і не хвилюватися про порушення.

Ще один варіант, що дозволяє значно покращити огляд у темну пору доби – це монтаж протитуманних ліхтарів. Практично на всіх автомобілях конструктивно передбачено цей вид додаткової оптики, але далеко не в усіх таке освітлення є. В даному випадку, звернувшись до фахівців, можна з мінімальними витратами поставити додаткові ліхтарі і вибрати під них потужніші лінзи, що в сукупності з оновленими або очищеними фарами точно дасть сильніший ефект, і при цьому не буде жодного порушення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: