Москву оточують башти з «Панцир-С1»: для захисту від українських безпілотників

Підпишись на нас:

Росія оприлюднила кадри, які демонструють дію своїх зенітних веж в Московській області, схожих на башти протиповітряної оборони Флактурм, які використовували нацистська Німеччина.

Російські ЗМІ показали ці вежі в дії, при спробі знищити на безпілотники, які все більше загрожують столиці Росії.

Мер Москви Сергій Собянін заявив про ефективність протиповітряної оборони міста, зазначивши, що російські війська успішно перехопили та збили десять українських безпілотників (БПЛА), які «летіли в бік Москви». Він детально описав інциденти в Telegram, повідомивши, що безпілотники були збиті в Подільському районі, розташованому на південь від Москви. “Жодних жертв і руйнувань немає”, – заявив Собянін, підкресливши масштаб нападу, як «один з найбільших за останній час».

Ці зенітні позиції, укріплені системами «Панцир-С1» на високих спорудах, вперше з’явилися близько року тому. Підняті платформи розширюють поле огляду радара,  покращуючи здатність системи виявляти та вражати низьколітаючі цілі на більшій відстані. Ідея розміщення систем захисту на вежах не нова; вона відображає тактику стратегічної оборони, яку використовувала нацистська Німеччина під час Другої світової війни. Flaktürme, або Flak Towers, були великими наземними фортецями, призначеними для захисту від повітряних нальотів союзників.

Нещодавнє розгортання цих сучасних засобів захисту у стилі Flakturm відображає постійні зусилля Росії з укріплення свого повітряного простору проти зростаючих загроз з боку українських сил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: