В Україну прибули перші системи ППО, які встановлені на шасі позашляховика HMMWV

Підпишись на нас:

В Україну прибули перші передані США системи протиповітряної оборони Avenger.

Подробиці

Як повідомляє «Мілітарний», українські війська протиповітряної оборони отримали першу партію ЗРК малої дальності AN/TWQ-1 «Авенджер».

Загалом очікується, що Україна може отримати від США 12 таких зенітно-ракетних комплексів. Avenger 1980-х років — це баштова самохідна ракетна система «земля-повітря», встановлена ​​на шасі 4×4. Він має радіус дії 285 миль і забезпечує мобільний захист протиповітряної оборони малої дальності для наземних підрозділів від різних загроз, включаючи крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, низьколітаючі і літаки з фіксованим крилом, вертольоти.

Башта оснащена двома пусковими блоками ракет «Стінгер», кожна з яких здатна швидко випустити до 4 ракет з інфрачервоним/ультрафіолетовим наведенням типу «вистрілив і забув».

Avenger можна підключити до системи командування, контролю, зв’язку та розвідки передової зони протиповітряної оборони (FAAD C3I), яка дозволяє передавати зовнішні радіолокаційні треки та відправити повідомлення вогневому підрозділу, щоб попередити навідника та вказати йому координати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: