Відомий радіус дії північнокорейських 250-ти пускових установок балістичних ракет Hwasong-11D

Зазначається, що пускові установки балістичних ракет, які як оголосила Північна Корея розгорнуті на кордоні з Південною Кореєю, мають радіус дії 110 км, що дозволить їм вражати провінцію Чхунчхон на південь від Сеула, повідомило інформаційне агентство Yonhap.

Підпишись на нас:

Раніше цього місяця державні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що лідер Кім Чен Ин спостерігав за поставкою 250 нових пускових установок тактичних балістичних ракет, описаних як сучасна тактична зброя, розроблена особисто Кімом для розміщення на кордоні.

Експерти вважають, що Пхеньян може використати їх, щоб атакувати або загрожувати Сеулу. Однак офіційні особи південнокорейської розвідки скептично ставляться до здатності Північної Кореї постачати достатньо ракет для 250 пускових установок, а також постачати зброю Росії в рамках двостороннього військового співробітництва, повідомляє Yonhap у понеділок з посиланням на законодавців з комітету з розвідки.

Ракета та ці пускові установки є наріжним каменем оборонної політики Північної Кореї. Перебуваючи під ембарго з 1950-х років, Пхеньян зазнав значних затримок у модернізації своєї армії. Навіть сьогодні активні сили Північної Кореї в основному оснащені легкою зброєю 1960-х років, як-от автомати Калашникова, гвинтівки Type 98 і Type 68, які є копіями місцевого виробництва.

Однак північнокорейська збройна промисловість зосереджена не на легкій зброї, а на передових оборонних технологіях, таких як ядерна та ракетна технологія. Чи то бронетехніка, чи то авіація, нещодавніх прикладів небагато, але збройні сили все ще оснащені танками Т-55, Т-54 і, меншою мірою, танками Т-72, які потрапляли в країну з Росії чи Китаю.

Пускові установки та повітряні вектори більш цікаві для Пхеньяна, оскільки вони дозволяють наносити глибокі удари та пропонують певний ступінь стримування. Це важливо для режиму Пхеньяна, який повинен забезпечити своє виживання. Не маючи змоги безпосередньо конкурувати з більш сучасною армією, Північна Корея надає перевагу можливостям глибокого удару. В результаті торгівля зброєю з Росією відновилася, подібно до домовленостей з Лівією між 1960 і 2011 роками.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: