Експерт розповів, коли потрібно промивати систему охолодження: без цього може зламатися двигун

Система охолодження підтримує температуру двигуна у заданих межах. Тобто вона не дає силовому агрегату перегріватись, тим самим збільшуючи його термін служби. Часто водії під час обслуговування автомобіля обмежуються регулярною зміною антифризу. Однак в деяких випадках потрібно робити повне промивання системи охолодження.

Підпишись на нас:

Важливо наголосити, що цю процедуру рекомендується проводити з певною періодичністю. Промивання системи охолодження знадобиться, якщо двигун починає перегріватися за достатньої кількості антифризу. На це вказує відповідний сигнал на панелі приладів. Промивка потрібна, якщо двигун починає втрачати тягу. У подібних обставинах для підтримки оборотів потрібно сильніше натиснути на педаль газу.

Також до цієї процедури рекомендується вдатися, коли салонний обігрівач починає працювати нестабільно або вентилятор охолодження запускається частіше, ніж потрібно.

Без регулярного промивання велика ймовірність засмічення патрубків та радіатора, що порушує циркуляцію антифризу. Згодом підвищується ймовірність зниження антикорозійних та інших характеристик рідини. Крім того, можливе закипання антифризу. Регулярне промивання видаляє накип та корозію в системі, тим самим забезпечуючи нормальну циркуляцію антифризу та охолодження мотора.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: