Білорусь перекидає в Росію важкі реактивні системи для проведення навчань з бойового застосування

Міноборони Білорусі 26 серпня повідомило про перекидання до Росії своїх РСЗВ. Серед надісланого обладнання була і БМ-30 «Смерч», важка реактивна система з ефективним радіусом дії приблизно 90 км.

Підпишись на нас:

В офіційній заяві Міноборони зазначено, що ці РСЗВ відправляються на російський полігон для проведення навчань з бойового застосування:

“Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних Сил Республіки Білорусь направляються до Російської Федерації для відпрацювання бойового застосування”, – йдеться в повідомленні.

Передача підкреслює подальшу залежність Білорусі від російської військової підтримки, особливо для випробувань і навчання систем великої дальності, враховуючи відсутність у Білорусі великих полігонів.

Варто зазначити, що раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко, який підтримує тісні зв’язки з Кремлем, віддав наказ про передачу військової техніки з діючих білоруських підрозділів російським силам. Це рішення прийнято на тлі повідомлень про виснаження власних військових запасів Білорусі.

Джерела в Міноборони Білорусі підтвердили журналістам, що Росія запитала цю передачу техніки після успішного наступу України в районі Курська. Повідомляється, що російські військові в регіоні зіткнулися з гострою нестачею зброї та важкої техніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: