3 помилки водіїв, через які можна «вбити» генератор навіть нового авто

Про генератор в автомобілі багато власників транспортних засобів згадують дуже рідко. Точніше, лише у разі його поломки. При цьому він несе важливу функцію, а його вихід з ладу може виявитися дуже неприємним сюрпризом. Експерти назвали три помилки, які робить велика кількість власників машин, що призводять до підвищеного зношування цієї деталі навіть на нових автомобілях.

Підпишись на нас:

Встановлення великої кількості споживачів електроенергії може призвести до раннього виходу з експлуатації генератора. При цьому мало хто з автовласників про це замислюється, коли встановлює елементи аудіосистеми, сабвуфер та інші аксесуари. Справа в тому, що виробники економлять при створенні таких деталей і генератор розраховується на певні навантаження, перевищення яких позначається на ньому негативно.

Якщо не стежити за станом акумулятора, генератор може швидко вийти з ладу. Особливо, якщо в АКБ замкне одна зі банок, електроенергія йтиме набагато швидше, що призведе до підвищення зносу деталі.

Ще більшу шкоду можна заподіяти генератору, якщо часто проїжджати на швидкості по глибоким калюжах. У зв’язку з особливістю розташування на нього може потрапити вода, яка призведе до пошкодження. Також обережно потрібно діяти у разі потреби миття моторного відсіку, будь-яка підвищена вологість може призвести до поломки деталі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: