Росія модернізує танки Т-62М північнокорейськими запчастинами

Росія нарощує перекидання модернізованих танків Т-62 на передову, як свідчать нещодавні кадри, що поширюються в соціальних мережах. Ці відремонтовані та модернізовані машини потенційно свідчать про зусилля Москви зміцнити свої бронетехнічні сили в умовах постійних втрат.

Підпишись на нас:

Defense 24 повідомляє, що останні два-три місяці характеризуються більшою кількістю відео, на яких відремонтовані та модернізовані російські танки Т-62М транспортуються залізницею на фронт.

Видання зазначає, що деякі кадри, ймовірно, є одним і тим же транспортом, знятим у різних регіонах, але деякі з них є матеріалами, що стосуються різних танків. Перший з обговорюваних кадрів зроблений на початку липня і показує відремонтовані Т-62М з доданими блоками динамічної броні «Контакт-1» на передній частині корпусу, бортах і задній частині башти.

На техніці для транспортування зняті великокаліберні 12,7-мм кулемети ДШК та борти захисту. Повідомляється, що кадри були зняті на станції Каменськ-Шахтинський Ростовської області.

Друге відео з’явилося наприкінці липня і стосується більш модернізованих Т-62, представляючи варіанти Т-62М і Т-62МВ. Це може свідчити про постійну відсутність стандартизації в роботі, що виконується на транспортних засобах, вилучених багато років або навіть десятиліття тому. Крім стандартних блоків ERA, вони також отримали «дахи» або «кліти», на які також монтувалися елементи динамічної броні, схожі на ті, які деякий час використовувалися на Т-80БВМ.

На відміну від попередніх варіантах, на цих танках прикріплені бічні борти броні, ймовірно, з армованої гуми. Можливо, вони також отримали станції РЕБ.

Транспортні засоби зазнали базових модифікацій, включаючи встановлення броні каркаса для захисту від дронів і додавання розріджених блоків реактивної броні. Видання вважає, що за роботу над більшістю із зазначених танків, ймовірно, відповідає 103-й танкоремонтний завод.

«Корейська крапельниця»

Ймовірно, з Північної Кореї надходять запасні частини, що дозволяє проводити послідовний ремонт і модернізацію Т-62. З огляду на те, що згаданий об’єкт у 2022 році отримав підряд на виконання такого роду робіт для 800 одиниць техніки, схоже, що всі наявні в російській промисловості ключові комплектуючі вже в основному використані. Таким чином, «корейська крапельниця», яка, як повідомляється, триває вже кілька місяців, є дуже цінною для російських ЗС.

Наразі Москва втратила в боях проти України щонайменше 180 танків сімейства Т-62, з них близько 146 – безповоротні втрати (за даними сервісу Oryx).

Т-62М — модернізована версія основного бойового танка Т-62 російського виробництва. Він був прийнятий на озброєння Збройних сил Росії в 1983 році. Т-62М оснащений лазерним ракетним комплексом «Шексна» (американське позначення AT-12 Swinger), пасивним броньовим захистом, двигуном В-55У і системою зв’язку Р-173. Мобільність автомобіля також була покращена за рахунок впровадження нового двигуна В-55У потужністю 620 кінських сил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: