ЗСУ отримали унікальну САУ 2С1 “Гвоздика” в незвичайному камуфляжі

Підпишись на нас:

Україна могла таємно отримати від Болгарії 122-міліметрові самохідки 2С1 “Гвоздика”. На відповідні думки експертів наштовхнуло характерне забарвлення машин і березневі чутки про плани офіційної Софії передати Києву частину техніки радянського виробництва, яка перебуває на зберіганні.

В України невідомо звідки з'явилися САУ 2С1 "Гвоздика" в незвичайному камуфляжі

Дата надходження яскраво-зелених “Гвоздик” на баланс ЗСУ невідома. Причина такої секретності – обережність болгарської влади в питаннях поставок зброї і техніки для України.

Дані Military Balance вказують на наявність у болгарській армії щонайменше 48 одиниць САУ 2С1 “Гвоздика” наприкінці 2023 р.

Раніше повідомлялося про появу в ЗСУ самохідних “Гвоздик” в незвичайному розфарбуванні, схожому на камуфляж Армії Фінляндії. Інформації про передачу Гельсінкі цього виду техніки Україні в офіційних джерелах немає.

В України невідомо звідки з'явилися САУ 2С1 "Гвоздика" в незвичайному камуфляжі

Відкрито заявила про постачання Києву двадцяти двох “Гвоздик” лише Польща. Було це у 2023 році.

Деякі аналітики сумніваються в доцільності постачання Україні техніки радянської збірки у 2024 році через дефіцит 122-мм снарядів. На думку прихильників цієї точки зору, набагато логічніше зараз було б надавати техніку НАТО калібру 155 мм.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: