Транспортний податок у 2023 році: водіям доведеться сплатити державі до 25 000 грн

Підпишись на нас:

Неприємна новина очікує на власників розкішних авто. У 2023 році вони будуть зобов’язані сплатити транспортний податок на авто, що у ціні більші за 375 мінімальних заробітних плат. Податок становитиме 25 000 гривень.

З 1 січня 2023 року авто, що були придбані за понад 68 000 доларів, що еквівалентно 2,5 мільйона гривень, будуть підлягати транспортному податку у розмірі 25 000 гривень.

Починаючи з цього року і надалі Міністерство економіки 1 лютого буде оприлюднювати список авто, що мають сплатити податок. Вже цього року до цього переліку увійшло 230 моделей, наприклад, BMW, Porsche, Mercedes-Benz, Lexus, Land Rover. Для зручності Міністерство економіки створило калькулятор, що допоможе порахувати водіям чи потрібно буде їм платити податок та в якому розмірі.

Податкова реформа націлена на збільшення бюджету від транспортного сектору, адже перший сильно постраждав у 2021 році від пандемії COVID-19, а зараз – від війни.
Звісно, що реформа має своїх прихильників та критиків. Одні вважають, що вона допоможе боротися з корупцією, інші, що це може призвести до посилення нерівності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: