На міжнародній виставці представлено перший бюджетний український наземний дрон

Підпишись на нас:

На Міжнародній виставці оборонної промисловості (MSPO 2024) у польському місті Кельце українська компанія «Українська бронетехніка» представила свою останню розробку — безпілотний наземний транспортний засіб «Protector».

Безпілотник «Protector»

«Протектор» призначений для підвищення безпеки та боєздатності військовослужбовців на полі бою.

«Ідеологія створення «Захисника» — безпечне виконання небезпечних місій», — пояснив Владислав Бельбас, генеральний директор «Української броні».

Він додав:

«Розробляючи цей новаторський продукт для нашої компанії, ми проаналізували досвід військового персоналу, який перебуває на передовій і працює з наземними безпілотними платформами. Цей робот створений для підвищення як безпеки, так і оперативної ефективності солдатів у бою».

Безпілотний комплекс «Захисник» може похвалитися вражаючими характеристиками, включаючи вантажопідйомність до 4000 кг і двигун потужністю 190 кінських сил, що дозволяє йому розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину. Він пропонує балістичний захист Stanag 4569 рівня 1 і зв’язок зі своїм оператором на відстані понад 15 кілометрів. Інтегрований у систему ситуаційної обізнаності ICoMWare, «Захисник» може бути широко розгорнутий у різних бойових сценаріях.

Безпілотник «Protector»

Бельбас наголосив на унікальності цієї розробки в Україні, зазначивши:

«Наразі подібних розробок в Україні немає. В першу чергу ми позиціонуємо УГВ «Протектор» як логістичну платформу».

Безпілотник «Protector»

Однак його універсальність дозволяє застосовувати його в багатьох випадках, включаючи розвідку, запуск безпілотників із небезпечних місць, евакуацію поранених і транспортування вантажів і боєприпасів. Він також може бути налаштований як бойовий робот, оснащений летальною зброєю для ураження бронетехніки або військ противника.

Безпілотник «Protector»

Додатковою перевагою «Protector» є його економічна ефективність і можливість швидкого виробництва, що робить його привабливим варіантом для військового використання без значного фінансового тягаря, який часто пов’язаний із такою передовою технологією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: