ЗСУ отримають 650 ракет для ЗРК Stormer та ПЗРК Martlet

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України оголосив про виділення 650 легких багатоцільових ракет на суму 213 мільйонів доларів для зміцнення протиповітряної оборони України.

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Великобританії 6 вересня 2024 року оголосило, що надасть Україні ракети для ППО вартістю 162 мільйони фунтів стерлінгів (213,5 доларів США). Пакет включає 650 легких багатоцільових ракет (LMM), спрямованих на посилення можливостей протиповітряної оборони України.

Легка багатоцільова ракета (LMM) від Thales — це універсальна зброя з точним наведенням, призначена для ураження широкого спектру загроз, включаючи БПЛА, гелікоптери, легкі літаки, бронетранспортери (БТР) і морські цілі. При вазі 13 кг вона має радіус дії понад 6 км і швидкість понад 1,5 Маха. Виготовлена у Белфасті, LMM використовується Збройними Силами України на ЗРК Stormer та ПЗРК Martlet.

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі оголосив про зобов’язання надіслати LMM на 24-й зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG), також відомої як Формат Рамштайн, яка відбулася на базі ВПС США в Рамштайні. Це була перша така зустріч Хілі як міністра оборони, на якій він закликав союзників продовжувати постачати Україні важливе обладнання.

Зустрічі в Рамштайні, організовані США на авіабазі Рамштайн або дистанційно, почалися в квітні 2022 року, через два місяці після повномасштабного вторгнення Росії. Ці конференції збирають міністрів оборони та офіційних осіб з понад 50 країн, у тому числі всіх членів НАТО, для координації військової допомоги Україні.

Оголошення стало результатом двосторонньої зустрічі між Хілі та міністром оборони України Рустемом Умеровим у Лондоні на початку цього тижня. Під час цієї зустрічі Хілі підтвердив, що артилерійські боєприпаси на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів (396 мільйонів доларів) почнуть поставлятися в Україну до кінця 2024 року.

Відповідно до зобов’язань нового уряду щодо прискорення поставок допомоги, очікується, що першу партію ракет LMM буде доставлено до кінця цього року. Пакет в основному фінансується через щорічний фінансовий пакет Великобританії для України в розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів з додатковими внесками Норвегії через Міжнародний фонд для України (IFU).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: