Скільки БТР M113, БМП Bradley і бойових машин MRAP отримають ЗСУ від США

Міноборони США оголосило про новий пакет допомоги, який включає низку вдосконалених броньованих транспортних засобів, у тому числі БМП Bradley, БТРи M113 і протимінно-стійкі машини із захистом від засідки (MRAP).

Підпишись на нас:

З початку війни США поставили понад 300 M2A2 ODS Bradley, які ефективно використовувалися в боях, а БТРів M113 поставлено понад 600 з липня 2022 року.

Bradley M2A2 показав високу ефективність у кількох ключових сферах, у тому числі завдяки чудовій мобільності, вогневій потужності та захисті. Оснащений 25-мм ланцюговою гарматою M242 Bushmaster і протитанковими ракетами TOW, Bradley можна застосовувати, як в наступальних, так і оборонних діях. Його передові системи цілевказівки та тепловізійні технології дозволили українським військам діяти в широкому діапазоні бойових умов, включаючи нічні операції.

M2A2 Bradley відіграли важливу роль у кількох успішних операціях, зокрема в таких районах, як захист Бахмуту і Запоріжжя, де українські сили використовували їх для прориву міцно укріплених позицій Росії. Їхня здатність безпечно перевозити піхоту, забезпечуючи пряму вогневу підтримку, дозволила ЗСУ застосувати загальновійськову тактику, координуючи піхоту, бронетехніку та артилерію для подолання російської оборони. Звіти з передової свідчать про те, що “Бредлі” значно зменшили втрати серед українських сил, оскільки їхня міцна броня захищає від вогню стрілецької зброї, артилерійських осколків і протитанкових засобів.

Крім того, пакет допомоги включає різні MRAP, які стали критично важливими, зокрема для захисту військ від саморобних вибухових пристроїв (IED) і засідок. Серед MRAP, надісланих в Україну, є:

  • 440 автомобілів International M1224 MaxxPro, поставлених у середині 2022 року;
  • 37 Cougar MRAP, поставлених на початку 2023 року;
  • Oshkosh M-ATV, вперше поставлених у березні 2023 року.

Крім того, США пообіцяли:

  • 289 додаткових MRAP із 108 з цих автомобілів передано в заставу в січні 2023 року і ще 181 в лютому;
  • 190 MRAP призначених для доставки до Прикордонної служби України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: