Україна отримає від Міжнародного фонду тисячі артилерійських снарядів калібру 152 мм

Підпишись на нас:

Контракт на артилерійські боєприпаси передбачає поставку 120 000 нових снарядів протягом наступних 18 місяців, збільшуючи європейський промисловий потенціал і забезпечуючи надійні ланцюги поставок для постійного забезпечення України основними боєприпасами.

Започаткований у 2022 році Великою Британією та Данією Міжнародний фонд для України став ключовим гравцем у координації міжнародної допомоги Україні. Цей фонд спрямований на об’єднання ресурсів країн-учасниць для більш ефективної закупівлі обладнання та озброєнь, необхідних для задоволення нагальних потреб України в умовах російського вторгнення.

В це об’єднання входить не тільки Великобританія та Данія, а й Литва, Нідерланди, Норвегія, а також нові учасники, такі як Австралія, Ісландія, Нова Зеландія та Швеція. Нещодавно ці країни збільшили свою підтримку, зокрема через придбання безпілотників і засобів протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити українське населення та ключову інфраструктуру. На сьогоднішній день ці дев’ять країн спільно внесли понад 1 мільярд євро до IFU. Лише Норвегія з 2022 року внесла до IFU загалом 1,8 мільярда норвезьких крон (приблизно 168 мільйонів доларів США).

У червні 2024 року було здійснено першу поставку боєприпасів до України в рамках чеської ініціативи щодо закупівлі для України 800 тис. снарядів.

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час дискусій зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим підтвердив зобов’язання Великої Британії прискорити військову допомогу.

Підтримка IFU виходить за рамки постачання боєприпасів і зброї. Це також сприяло передачі передових технологій, таких як розвідувальні безпілотні літальні апарати, морські безпілотні літальні апарати та системи розмінування, на додаток до запасних частин бойових машин і систем ППО. Ці зусилля мають вирішальне значення для підтримки України в деградації сил противника та недопущенні значних проривів на полі бою.

Недавнє збільшення фінансування та ресурсів, виділених IFU, підкреслює стратегічну важливість і ефективність цього механізму колективної підтримки, підкреслюючи єдність і стійкість країн-союзників у їхній підтримці України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: