Окупанти показали нову САУ на базі радянської автоматичної гармати ЗУ-23-2

Підпишись на нас:

Окупанти продовжують нарощувати військовий потенціал та вчерговий раз продемонстрували нову техніку. Цього разу інженери займались виготовленням САУ ЗУ-23-2 на базі броньованого автомобіля «Тайфун-ВДВ».

Окупанти показали нову САУ на базі радянської автоматичної гармати ЗУ-23-2

Виробник самохідної зенітної установки – російська компанія «Техмет». Про САУ розповів блогер Саїд Амінов на своїй сторінці у соцмережах. Роботу над проєктом почали у 2020 році, розповіли про новинку у 2022 році на черговому форумі, а офіційно продемонстрували 2024 року.

Новий екземпляр військової техніки презентували на оборонному форумі «Армия-2024». Компанія «Техмет» та концерн «Кизлярский электромеханический завод» (КЭМЗ) створили САУ на базі радянської 23-мм спареної автоматичної гармати ЗУ-23-2. Шасі для техніки «позичили» в російської бронемашини КамАз-4386 «Тайфун-ВДВ».

САУ отримала автоматизовані функції керування та наведення. Обчислювальний модуль комплексу забезпечує збір даних з оптичної системи та метеостанції для захоплення виявленої цілі та розрахунку балістики і траєкторії руху цілі. Дальність та висота прицільного вогню сягає 2000 метрів. На додачу техніка має отримати новий снаряд у калібрі 23х152 мм, котрий дасть можливість ефективно боротися з повітряними цілями завдяки вбудованій системі контролю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: