Factorial Energy та Mercedes-Benz представили нову твердотільну батарею: збільшить запас ходу на 80%

Підпишись на нас:

Як повідомляє видання Planet Today, американський розробник акумуляторних батарей Factorial Energy представив нову твердотільну АКБ. Вона була розроблена за безпосередньою участю німецької марки Mercedes-Benz. Новий продукт має з’явитися на ринку до кінця десятиліття. У цій співпраці Mercedes виступає не лише у ролі партнера, а й ключового клієнта.

Нова батарея отримала назву Solstice. Повідомляється, що густина енергії в ній досягає 450 Втч/кг. Завдяки цьому дальність ходу електрокарів має зрости до 80%. Одночасно з цим встановлення даної АКБ значно знизить вагу машини, тим самим підвищивши її ефективність. Твердотільний акумулятор має новий тип конструкції сухого катода. Це забезпечує більш стійке та ефективне виробництво продукту.

За словами розробників, ключовою особливістю нової батареї є твердий електроліт на основі сульфідів. Виробник гарантує, що акумулятор залишиться стабільним навіть за дуже високих робочих температур – більше 90 градусів за Цельсієм. Це може зменшити вимоги до системи охолодження всередині АКБ. Таким чином, при застосуванні цієї батареї розробники автомобілів зможуть знизити ціну своєї продукції. Нагадаємо, Mercedes-Benz уклав угоду про спільний розвиток із Factorial у 2021 році. Також компанія має угоду про розробку з Hyundai-Kia.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: