Литва планує закупити для ЗСУ зенітно-ракетні комплекси малої дальності

Науседа також розповів про плани інвестувати у виробництво української далекобійної зброї «Паляниця» та висловив зацікавленість у співпраці у виробництві морських безпілотників.

Підпишись на нас:

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що його держава найближчим часом очікує «позитивного рішення» щодо придбання Україною зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) малої дальності.

Ця заява підкреслює роль Литви як ключового союзника у зміцненні протиповітряної оборони України, що має вирішальне значення для захисту цивільної інфраструктури та військових активів. Крім того, це відображає ширшу тенденцію підтримки з боку менших країн НАТО, що потенційно може вплинути на більших союзників, щоб вони розширили свою допомогу.

Про це президент Литви сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві 12 вересня, повідомляє Європейська правда.

Науседа зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Литва вже надала Україні безпекову допомогу на суму 647 мільйонів євро, а також зобов’язалася виділяти на ці цілі 0,25 відсотка ВВП, або близько 190 мільйонів євро, щорічно.

Президент Литви також зазначив, що його країна інвестує 10 млн євро у виробництво української далекобійної зброї «Паляниця», а також зацікавлена ​​у співпраці у виробництві морських безпілотників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: