У салоні машини з’явився запах бензину: експерти розповіли, чому це може бути небезпечно

Деякі водії стикалися з такою ситуацією як поява запаху бензину в салоні машини. І це не просто прикрість, а тривожний сигнал. Подібна проблема найчастіше дається взнаки в теплу пору року, коли паливо випаровується швидше. А ось узимку запах може бути менш вираженим. Є кілька причин, чому в автомобілі з'являється "аромат" бензину.

Підпишись на нас:

Спочатку експерти радять перевірити горловину бензобака, через яку заправляється пальне. Згодом у місцях з’єднання заливної трубки можуть з’являтися тріщини, якими паливо просочується назовні. Після пари бензину потрапляють у вентиляцію, а потім у кабіну ТЗ. Також з ладу могла вийти система уловлювання парів палива. Ще один можливий винуватець проблеми – несправний каталізатор.

Якщо ця деталь виробила свій ресурс, то залишки бензину, що не повністю згоріли, проникають в атмосферу. Після цього вони потрапляють і в салон. Відсутність каталізатора може стати джерелом запаху. Але найсерйозніша загроза – це витік пального. Причиною цього може бути пошкодження кілець ущільнювачів, шлангів або з’єднань бака і бензонасоса. Витік може відбуватися і з-під капота. Адже пальне потрапляє у двигун через форсунки. Кільця ущільнювачів останніх з часом зношуються, втрачаючи герметичність. Як результат, бензин просочується назовні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: