Танки Abrams і Leopard відводять від лінії бойового зіткнення: змінилася стратегія їх застосування

Підпишись на нас:

Дрони змінили тактику ведення війни, що особливо помітно на тлі скорочення ролі танків на полі бою, інформує Wall Street Journal.

За словами опитаних виданням експертів, Україна скоротила частоту використання західних танків Abrams і Leopard біля лінії бойового зіткнення через високі втрати.

– Значення безпілотників різко зросло – вони легко виявляють і атакують навіть найбільш передову бронетехніку. Це змушує військових переглядати стратегію і посилювати захист, – зазначають співрозмовники газети.

Зараз і ЗСУ, і армія окупантів займаються модернізацією своїх бойових машин, оснащуючи їх засобами виявлення і придушення дронів. Змінюється і конструкція бронетехніки з упором на поліпшення маневреності. Генерал Джеймс Рейні з US Army Futures Command наполягає на якнайшвидших змінах у бронетанкових формуваннях з метою їх збереження на полі бою.

За версією голландських експертів із групи Oryx, частка знищених росіянами “Абрамсів” ЗСУ наближається до 20%. Новітні моделі “Леоардів” також постраждали: 2/3 машин або знищено, або істотно пошкоджено.

Українські танкісти скаржаться на зростаючу з кожним днем активність ворожих безпілотників, які виявляють бойові машини одразу після їхньої появи на відкритій місцевості (від виявлення до ударів артилерії, протитанкових ракет, мінометів і керованих авіабомб проходять лічені хвилини).

– Якщо на початку війни танки часто ховали в траншеях, то з розвитком дронів цей метод став неефективним. Тепер тримаємо танки подалі від передової, – пояснили журналістам бійці ЗСУ.

Комроти танкового підрозділу ЗСУ Антон Гавриш зазначив, що останнім часом акцент змістився з підтримки піхоти на полі бою до вміння вести потайний вогонь і швидкості покидання вогневої позиції після стрільби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: