На озброєнні ЗСУ з’явилися ПТРК TOW-2B

Підпишись на нас:

Українські військові продовжують поповнювати свої арсенали дедалі ефективнішою західною зброєю. У Мережі з’явилися перші кадри застосування протитанкових ракет TOW-2B, що атакують броньовану техніку. Ці боєприпаси доповнять наявні у ЗСУ ПТРК NLAW і створять додаткову загрозу російським танкам.

Подробиці

На опублікованих фото зафіксовано запуск ракети з ПТРК TOW-2B, встановленого на американському легкому бронеавтомобілі HMMWW. Особливість цього боєприпасу у цьому, що він вражає найменш захищену частину танка – дах башти. Снаряд несе подвійний кумулятивний заряд і вибухає над цілью, спрямовуючи основну енергію удару вниз.

Ракети ПТРК TOW-2В також входять до боєкомплекту бойових машин піхоти M2 Bradley, що поставляються до ЗСУ. Поява таких боєприпасів потребує серйозних доопрацювань системи захисту російських танків. Попадання TOW-2В у верхню частину башти практично не залишає шансів екіпажу.

На озброєнні російської армії є аналогічний боєприпас. Це протидахова міна ПТКМ-1Р, серійне виробництво якої було розпочато лише три роки тому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: