ЗСУ використовують для польських танків PT-91 Twardy снаряди з Індії

Польські танки PT-91 Twardy, які отримали ЗСУ, використовують індійські снаряди для обстрілу ЗС РФ.

Підпишись на нас:

Як повідомляв «Мілітарний», ці снаряди використовують танкісти 117-ї окремої механізованої бригади. У бригаді тривалий час користуються польськими PT-91.

Польський танк PT 91 Twardy
Польський танк PT 91 Twardy

Зазвичай бригада використовує танки для ураження противника з закритих позицій або для обстрілу російської піхоти. При цьому застосовуються індійські снаряди під назвою SHELL 125 MM HE1A. Їх можна легко виділити серед інших за жовтим відтінком і надписами англійською. Виготовлені снаряди компанією Munitions India Limited, а по суті своїй являються копією радянських 3ОФ19. Простота конструкції цих снарядів і висока ефективність дозволяє отримати зону ураження піхоти 40 метрів в ширину і 20 метрів в глибину.

Вага снаряда 23 кг, а всередині він являє собою суміш гексогена (60 %) і тротила (40 %). Вибухова частина має вагу 3.4 кг.

Всього 60 танків PT-91 Twardy знаходиться на озброєнні ЗСУ. Він хоч і створений на базі радянських Т-72М1, але його виробництво в Польщі стартувало в 93-му році і продовжилося до 2002-го.

Використання снарядів індійського виробництва в танках, які постачає Польща, демонструє здатність України залучати різноманітну міжнародну підтримку та адаптуватися до нестачі обладнання. Це підкреслює глобальний характер ланцюгів постачання та демонструє винахідливість України в об’єднанні військових активів із різних джерел для підтримки своїх оборонних зусиль проти російських військ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: