Українська машина “Змій” прискорить розмінування сільськогосподарських земель

Підпишись на нас:

В Україні розвивається ринок гуманітарного розмінування, що дає змогу залучити приватні компанії для очищення земель та їхнього повернення в сільськогосподарський оборот. Держава планує компенсувати аграріям витрати на розмінування на деокупованих територіях, виділивши на відповідні цілі ₴3 млрд.

Українська машина "Змій" прискорить розмінування сільськогосподарських земель

Для виконання цього завдання залучають сучасну техніку, включно з дронамі та роботизованими системами. Особливу увагу приділяють вітчизняним виробникам, яких стимулюють у рамках держбюджету.

На ринку гуманітарного розмінування планується впровадження системи Prozorro, щоб провести тендери на закупівлю послуг розмінування. Наразі фермери подали 135 заявок на розмінування 3 897 ділянок загальною площею понад 17 252 га.

Українська машина "Змій" прискорить розмінування сільськогосподарських земель

Особлива увага приділяється розвитку вітчизняних рішень. У рамках програми “Зроблено в Україні” відкривається спеціальний навчальний центр і запускаються проєкти з підтримки українських виробників. Одним із таких досягнень стала машина розмінування “Змій” від компанії Rover Tech. Цей роботизований комплекс успішно пройшов випробування та отримав сертифікат відповідності.

Українська машина "Змій" прискорить розмінування сільськогосподарських земель

Короткий опис “Змія”

Машина “Змій” призначена для роботи в умовах низької та середньої рослинності, здатна знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знешкоджувати розтяжки. Ціна комплексу ($14 500-20 000, залежно від комплектації) набагато нижча за іноземні аналоги. У разі масового виробництва вартість може бути зменшена.

“Змій” має високу продуктивність (до 2,5 га розмінування на день за ширини робочої смуги в 1,35 м). Керувати машиною можна дистанційно з максимальної дистанції 2,9 км. Компактні розміри дають змогу транспортувати “Змія” на звичайному причепі. Підготовка до роботи займає всього 15 хвилин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: