Росія обігнала Саудівську Аравію, як найбільшого постачальника нафти в Китай

Підпишись на нас:

Росія стала найбільшим постачальником нафти в Китай, частково завдяки високим знижкам, з якими зараз доступна російська нафта.

Подробиці

Дані Головного митного управління Китаю показують, що близько 15,68 млн тонн російської нафти опинилися в Китаї в січні та лютому. Це еквівалентно 1,94 мільйона барелів на день, що на 23,8% більше, ніж за відповідний період 2022 року.

Це збільшення продажів нафти означає, що Росія обійшла Саудівську Аравію, як найбільший постачальник нафти в Китай. У січні та лютому близько 13,92 мільйона тонн сирої нафти з Саудівської Аравії потрапили до Китаю, або 1,72 мільйона барелів на день, що менше порівняно з 1,81 мільйона роком раніше.

Reuters зазначає, що багато незалежних китайських нафтопереробників розкуповують російську нафту з великими знижками через санкції Заходу та обмеження цін на морську російську нафту, яке було запроваджено після вторгнення Росії в Україну. Російську сиру нафту, вивантажену в портах Шаньдуна, було придбано в січні зі знижкою близько 8 доларів США порівняно з міжнародними стандартами.

Державні нафтопереробні підприємства Sinopec і PetroChina відновили закупівлі російської нафти марки Urals у лютому, ненадовго призупинивши закупівлі наприкінці 2022 року. Китайські нафтопереробні підприємства можуть уникнути порушення санкцій Заходу щодо закупівлі російської нафти, використовуючи трейдерів-посередників для доставки та страхування нафти.

Ірак був третім за величиною експортером нафти до Китаю в січні та лютому з 9,62 мільйонами тонн, що на 4% менше, ніж минулого року. Імпорт нафти з Об’єднаних Арабських Еміратів зріс на 11,5% до 6,58 млн тонн, а з Бразилії – на 46% до 6,27 млн ​​тонн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: