Як ЗСУ за допомогою зенітних установок Gepard збивають російські «шахеди»

На новому відео, опублікованому українською неурядовою організацією «Повернись живим», показано безпілотник-смертник Shahed, збитий німецьким Flakpanzer Gepard, самохідною зенітною системою, яка стала важливою частиною захисту України від російської повітряної загрози.

Підпишись на нас:

Система Gepard, яка складається з двох 35-мм автоматичних гармат, відіграє важливу роль у захисті повітряного простору України.

Ці комплекси «Гепард», які відомі своєю мобільністю та точністю, були поставлені в Україну Німеччиною. За останні місяці нам передали 52 системи. Протиповітряну оборону України також було посилено придбанням США в Йорданії на початку 2024 року 60-ти додаткових систем Cheetah PRTL, нідерландської модифікації Gepard.

Гепард зі своїми швидкострільними автоматичними гарматами довів високу ефективність проти роїв безпілотників, особливо в містах і на передовій.

Наприклад, підрозділ з Gepard, розгорнутий поблизу Одеси, зміг збити 10 іранських безпілотників поспіль, продемонструвавши здатність системи швидко реагувати на численні цілі. Мобільні групи протиповітряної оборони, оснащені Gepard, є невід’ємною частиною оборони Києва та прифронтових територій від постійної повітряної загрози.

Незважаючи на свій успіх, Україна стикається зі значним викликом щодо забезпечення постачання боєприпасів, необхідних для систем Gepard. Дефіцит 35-мм снарядів залишається критичною проблемою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: