Українська компанія об’єднала турель “Буря” і гусеничну платформу TerMIT: новий наземний безпілотник

Підпишись на нас:

Українські компанії Frontline і Tencore завершили інтеграцію гранатометної турелі “Буря” і наземної платформи НРК TerMIT в єдину бойову систему. Згідно з оприлюдненим напередодні пресрелізом, новинка забезпечує можливість дистанційного ведення вогню з гранатомета Mk-19. Віддалене управління установкою мінімізує ризики для військовослужбовців.

Турель "Буря" і гусенична платформа TerMIT стали одним цілим

Платформа TerMIT має запас ходу 20 км і забезпечує стійкий зв’язок і маневреність навіть у складних умовах. Турель “Буря” обладнана системою автоматичного наведення для ефективної прицільної стрільби на дистанції до 1,8 км. Перенацілювання здійснюється за лічені секунди, а вбудована система стабілізації гарантує максимально точне ураження цілей.

Турель "Буря" і гусенична платформа TerMIT стали одним цілим

Управління бойовою системою здійснюється віддалено через пульт або ноутбук. Для стрільби достатньо вказати точку на карті або ввести координати. Турель також може запам’ятовувати налаштування і швидко перемикатися між цілями, що збільшує ефективність ураження в радіусі 20-30 метрів.

Вага “Бурі” – 47 кіло. Турель може бути розгорнута вручну або доставлена на місце логістичною платформою. Новинка може похвалитися автоматизованою системою наведення. Оператор може віддавати команди, перебуваючи на відстані 50-100 м. Таргетинг можливий за допомогою дронів або системи “Кропива”.

Платформа TerMIT на гусеничному шасі має вантажопідйомність 300 кг і може виконувати різні завдання, починаючи від ударних і логістичних – закінчуючи евакуаційними.

Розробка роботизованих систем залишається одним із пріоритетів ЗСУ та Міністерства оборони України, зазначають експерти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: