Суди в Україні стали частіше ставати на бік водіїв і відхиляти вимоги поліції

Підпишись на нас:

В Україні почастішали випадки скасування автомобільних штрафів за порушення правил паркування. Багато водіїв поспішають сплатити всю суму одразу після отримання, проте юристи рекомендують ретельно оцінити ситуацію і не соромитися оскаржувати покарання в суді.

Зараз норми українського законодавства передбачають штраф за порушення правил паркування в межах ₴340-1445 гривень. Однак юридична практика показує, що багато таких стягнень цілком успішно оскаржуються в судах.

Для винесення штрафу за паркування співробітник поліції повинен зафіксувати знаходження авто на забороненій території не менше 5 хвилин. У разі, якщо транспортний засіб зупинився для посадки/висадки пасажирів або завантаження/розвантаження майна, стягнення вважається неправомірним.

– Оскарження штрафів у судах можливе лише за наявності відеодоказів, що підтверджують тривале порушення (фотознімки та короткі ролики доказами не є), – наголошують експерти.

Суди дедалі частіше ухвалюють рішення про скасування штрафів, оскільки доведення тривалого перебування автомобіля в забороненій зоні є складним процесом.
Юристи наголошують, що сплата штрафу є автоматичним визнанням водієм своєї вини у скоєнні правопорушення та позбавляє його можливості оскарження дій поліції в майбутньому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: