Hyundai представила роботизовану зарядку для електромобілів

Підпишись на нас:

Hyundai розробив «автоматичного зарядного робота», який може підключити кабель до зарядного порту вашого EV. Було показано, що робот працює як у приміщенні, так і на вулиці, щоб спростити процес зарядки.

Подробиці

Hyundai каже, що продовжить розробку зарядного пристрою, але поки що це пристрій з однією рукою, який використовує технологію штучного інтелекту на основі 3D-камери для підключення зарядного кабелю до порту автомобіля, а потім знову витягує його, коли батарея повна.

«ACR допоможе зробити заряджання електромобілів простішим і зручнішим, особливо в темряві», — сказав Донг Джин Хюн, керівник лабораторії робототехніки Hyundai Motor Group. «Це також покращить доступність, особливо для людей з обмеженими руховими можливостями, оскільки зарядні кабелі стають товщими та важчими, щоб забезпечити високу швидкість заряджання».

Автовиробник визнає, що цей робот може здатися досить простим у розробці, але тут насправді потрібно багато чого враховувати. По-перше, положення припаркованих транспортних засобів може змінюватися, як і форма та кут зарядного порту.

Було також помічено, що велика кількість зарядних станцій розташовано на відкритому повітрі без кришки для зарядного пристрою. Щоб підготувати робота до цього, виробник поставив один за межі свого науково-дослідного центру та оцінив його роботу в різних умовах. У результаті вийшов автоматичний зарядний робот, який оцінено як водонепроникний і пилонепроникний, щоб гарантувати, що він може працювати як у пустелі, так і під час шторму.

Оскільки зовнішні зарядні пристрої переважно розташовані в громадських місцях, автовиробнику також довелося створити стовп безпеки для автоматичного зарядного робота. Він використовує лазерні датчики, щоб попередити людей, які можуть проходити повз, про роботу робота.

Автовиробник каже, що в поєднанні з технологією автоматизованого паркування автомобілі можуть самостійно заїжджати на місце для паркування, заряджатися, а потім знову виїжджати, поки ви перебуваєте в офісі. Це не лише зробить його зручнішим для власників, але й дозволить заряджати більше транспортних засобів у певному місці.

Hyundai покаже автоматичного зарядного робота на Seoul Mobility Show 2023, яка пройде з 31 березня по 9 квітня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: