Експерт роз’яснив, чому заправка бензином А-98 марна трата грошей

Багато автовласників глибоко переконані, що дорогий бензин здатний очистити двигун від шкідливих речовин, тому намагаються періодично заливати його в бак на АЗС. Моторист вирішив розвіяти міфи, які ходять серед водіїв про 98-й бензин, а також розповів, чому це буде не тільки марно, а й надто затратно для власника машини.

Підпишись на нас:

Кожен автомобіль розробляється з урахуванням експлуатації на певному типі палива. Саме цей варіант є рекомендованим і не завдасть ДВЗ жодної шкоди. Різниця між ними полягає в октановому числі – бензин А-98 здатний витримувати детонацію при високому стисканні у високофорсованих моторах. Однак його застосування у звичайних не принесе жодних змін.

Кожен вид палива при купівлі на перевірених АЗС несе свою функцію і не може бути визнаний неякісним через октанове число. Дорожчий варіант не здатен очистити двигун від відкладень. Для цього розроблені спеціальні типи палива з певними присадками. Використовувати 98-й бензин на машинах із звичайними двигунами без турбонаддуву практично марно, це просто безглузді витрати. Важливо вибирати вид палива, який рекомендований виробником транспортного засобу, – саме на ньому автомобіль служитиме довше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: